Schmidt deelt felicitatie uit: "Ajax is een heel goed team, ze hebben hun kwaliteit laten zien"

Roger Schmidt kijkt met warme gevoelens terug op zijn periode bij PSV, ondanks dat de Eindhovenaren de titel niet wisten te veroveren. De 54-jarige oefenmeester denkt dat er meer had ingezeten voor zijn ploeg, maar moet genoegen nemen met de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal.

"Nee, het is geen teleurstelling. Het lag niet meer in onze handen. Ajax is een heel goed team, ze hebben hun kwaliteit laten zien. Gefeliciteerd aan Ajax", zegt Schmidt tegen de NOS. Hij is in ieder geval blij met de overwinning in het laatste thuisduel tegen NEC. "Zeker omdat we nog wat gefrustreerd waren na onze laatste wedstrijd. We verloren twee punten in de laatste minuut. Dat maakte het wat lastiger, maar we hebben karakter getoond".

Schmidt kijkt tevreden terug op het afgelopen seizoen. "Je moet realistisch zijn. Als je in een competitie zit met Ajax, is het heel lastig om kampioen te worden. We hebben ons best gedaan en hebben veel punten gepakt. Maar dat geldt ook voor Ajax. We hebben wat pech gehad, misschien was er meer mogelijk geweest. Maar we hebben ze tot het einde uitgedaagd. Ajax heeft de beste voorwaarden om kampioen te worden, wij zitten niet op dat niveau. Toch hebben we een goed seizoen gehad, ik ben trots op de spelers".

Met ingang van volgend seizoen gaat de Duitser aan de slag bij SL Benfica. "Ik heb mij hier altijd goed gevoeld en ben trots dat ik twee jaar onderdeel ben geweest van PSV. Het is een geweldige club. Het was een moeilijke tijd met corona, maar de laatste maanden - en zeker in de bekerfinale - hadden we geweldige momenten. Ik zag hoe groot de club is, hoe speciaal de club is en de traditie van deze club. Dat neem ik met mij mee".