Transfer: Roberto Carlos tekent voor zes euro bij Engelse caféploeg

Roberto Carlos (48) hing zijn schoenen een tijd geleden al aan de wilgen, maar maakt nu toch een terugkeer in het voetbal. De Braziliaanse legende tekent voor een som van zes euro bij Bull In The Barne United, uitkomend in de Engelse kelderklasse.

De club is maar wat blij met de aankoop van Carlos. Hoe deze transfer precies tot stand is gekomen valt later te lezen. Op het Amerikaanse platform eBay werd een loterij georganiseerd onder de naam ‘Dream Transfer Raffle’. Geïnteresseerde clubs konden een ticket kopen en uit de deelnemende teams werd één winnaar gekozen. Bull In The Barne United uitkomend in de ‘Shrewsbury & District’-competitie, ging met de prijs aan de haal. De club mag de Braziliaan voor één wedstrijd als invaller gebruiken. Roberto Carlos is vooral bekend van zijn tijd bij Real Madrid. Bij de club uit Spanje speelde hij in elf seizoenen 584 wedstrijden. De linksback speelde in totaal meer dan 1100 wedstrijden voor zijn clubs en land.

Geen Real Madrid

Secretaris en spits van de club Matthew Brown liet aan de BBC weten dat niemand van het team geloofde dat zij de gelukkigen waren. “Het zal wel enig aanpassingsvermogen vergen van Roberto Carlos, want Bull In The Barne United is geen Real Madrid. De accommodatie is matig en niet alle douches werken. Een grote achterban hebben we ook niet. Vaak zijn het onze families en een paar vaste fans. Maar dat zal wel anders zijn als Roberto Carlos het veld komt oplopen.”

Feyenoord-doelman vertrekt