Haalt Ajax opnieuw uit tegen Sparta Rotterdam? Prachtige quoteringen bij TOTO

Geen Nederlandse ploeg maakte in de voorbereiding zoveel indruk als Ajax. De Amsterdammers wonnen zes van de zeven duels en speelden alleen gelijk tegen Union Berlin, al stuurde Erik ten Hag toen niet zijn sterkste elf het veld in. Bovendien scoorde Ajax liefst 28 keer in de voorbereiding, gemiddeld ruim drie treffers per duel. Zondag speelt Ajax de eerste competitiewedstrijd op bezoek bij Sparta Rotterdam. Een nieuwe monsterscore? TOTO denkt van wel.

Voorbereiding Ajax uitstekend

Dat Ajax in negen duels liefst 28 keer scoorde, is al vrij indrukwekkend, maar de ploeg van Erik ten Hag deed dit niet tegen de minste tegenstanders. RKC Waalwijk (6-1), FC Utrecht (5-1), Red Bull Salzburg (1-4) en Holstein Kiel (5-2) waren de grootste slachtoffers. Ook Bundesliga-clubs Eintracht Frankfurt (2-1), Hertha BSC (1-0) en FC Augsburg (1-0) werden verslagen. Ondanks het vertrek van Donny van de Beek, Hakim Ziyech en Joël Veltman heeft Ajax het dus ogenschijnlijk goed voor elkaar. Halen de Amsterdammers op bezoek bij Sparta ook uit?

Ajax scoort twee of drie keer (quotering van 1,87 euro)

Ajax scoort vier keer of meer (quotering van 2,44 euro)

Ajax wint met minimaal drie goals verschil (quotering van 2,38 euro)

Monsterzege Ajax tegen RKC Waalwijk in de voorbereiding (TEKST GAAT VERDER ONDER VIDEO)

Ajax laatste jaren op schot bij Sparta

Sowieso vindt Ajax Sparta een prettige tegenstander, want de laatste zeven duels tussen beide ploegen resulteerden in een overwinning voor de Amsterdammers. Vooral als er op Het Kasteel wordt gespeeld, wint Ajax de laatste jaren makkelijk. In 2010 werd het nog 0-3, zes jaar later 1-3, maar vooral de laatste jaren haalt Ajax flink uit: 2-5 in 2018 en een jaar later 1-4. Zondag weer?

Vorig jaar won Ajax met ruime cijfers, samenvatting (TEKST GAAT VERDER ONDER VIDEO)

De laatste zeven ontmoetingen tussen Sparta en Ajax (TEKST GAAT VERDER ONDER FOTO)

Ajax wint beide helften (quotering van 2,38 euro)

Ajax scoort in beide helften (quotering van 1,59 euro)

Verdediging Ajax niet waterdicht

Ajax scoorde in de voorbereiding dan wel zeer gemakkelijk; helemaal waterdicht is de verdediging nog niet. Na het vertrek van Joël Veltman is Erik ten Hag centraal achterin nog zoekende. De problemen werden nog groter toen Daley Blind onlangs tijdens het oefenduel met Hertha BSC uitviel, nadat zijn ICD-kastje afging. De kans dat Blind tegen Sparta kan spelen, is niet groot. Zodoende zal Perr Schuurs vrijwel zeker spelen, maar wie er naast hem staat, is nog de grote vraag. In zes van de negen duels in de voorbereiding kreeg de ploeg van Erik ten Hag minimaal één treffer tegen. Biedt dit kansen voor Sparta? 

Beide teams scoren (quotering van 1,58 euro)

Sparta scoort minimaal één keer (quotering van 1,55 euro)

Holstein Kiel (2. Bundesliga) scoorde ook twee keer tegen Ajax

Weet jij het beter dan Andy? Kom dan maar! 

Druk op de afbeeldingen voor alle quoteringen bij Sparta - Ajax