'Frank de Boer topkandidaat voor trainerschap bij Crystal Palace'

'Frank de Boer topkandidaat voor trainerschap bij Crystal Palace'

Voormalig Ajax- en Internazionale-trainer Frank de Boer voert met de Engelse ploeg Crystal Palace gesprekken over de trainerspositie. Sam Allardyce nam na het afgelopen seizoen afscheid van de club.

Crystal Palace werd onder Allardyce veertiende in de Premier League. Omdat de Engelsman met pensioen is gegaan, is de club op zoek naar een nieuwe manager. Volgens Sky Sports is Frank de Boer topkandidaat en zijn de gesprekken tussen de Nederlander en de Engelse club al geopend. Afgelopen donderdag werd er nog van uitgegaan dat Burnley-manager Sean Dyche de positie bij Palace zou overnemen, maar nu lijkt De Boer de meeste kans te hebben. Ook Southampton zou interesse hebben in de voormalig verdediger, aangezien de positie van trainer Claude Puel niet zeker is.

Kampioenschap

De trainercarrière van De Boer begon zeer goed. De 47-jarige oefenmeester werd in 2010 aangesteld als manager van Ajax en bleef tot 30 juni 2016 in dienst van de club. Hij won vier landstitels op rij met de Amsterdammers, maar kon dankzij een 1-1 gelijkspel bij De Graafschap geen afscheid nemen met een vijfde titel. In augustus begon De Boer als trainer bij Internazionale, maar hij werd al na 14 wedstrijden op straat gezet door de Italiaanse club.