Voorbeschouwing PSV-Sparta: vermoedelijke opstellingen, vorm en verwachtingen

Dit weekend staat alweer een nieuwe speelronde in de Eredivisie voor de deur. Zondagavond trappen PSV en Sparta om 20:00 uur af. Het drukke schema en het uitduel van PSV donderdag tegen Sturm Graz (1-4 winst), hebben er voor gezorgd dat de KNVB deze competitiewedstrijd voor in de avond inplande, al zijn niet alle supporters daar even blij mee.

Vorm

Beide ploegen zijn in de Eredivisie uit vorm. PSV verloor twee keer in één week tijd van Feyenoord (0-4) en Willem II (2-1), waardoor het op de vierde plaats staat. Na een wanvertoning qua veldspel tegen Go Ahead Eagles (1-2 winst welisewaar), moest het zich herpakken in Tilburg. Tegen Willem II werd best aardig gevoetbald door de Eindhovenaren, maar het scoren wil nog niet echt lukken bij PSV in de eredivisie. 

PSV verloor zondag met 2-1 van Willem II...

Sparta is het seizoen ook niet goed begonnen. Na zeven wedstrijden heeft het maar zes punten en staat Henk Fraser met zijn mannen op de dertiende plaats. Zondag werd er met 0-4 thuis van Cambuur verloren en tot overmaat van ramp kreeg Aaron Meijers ook nog een rode kaart

Verwachtingen

Je mag van PSV verwachten dat ze voor het eerst in een vol Philips Stadion dit seizoen Sparta gaan afjagen en domineren in balbezit. De Eindhovenaren verloren voor het laatst een thuiswedstrijd tegen Sparta in 1995-1996, met 1-2. 

Vermoedelijke opstellingen

Bij Sparta zal Aaron Meijers er niet bij zijn vanwege zijn rode kaart gegen Cambuur. Michael Pinto zal vermoedeijk op de linksbackpositie gaan spelen.

opstelling psv tegen sparta

opstelling sparta tegen psv

Ook interessant