Ten Hag zet spelers op scherp: "Wie dat niet doet, heeft een probleem"

Ajax roerde zich niet op de laatste dag van de transfermarkt en dat was naar tevredenheid van Erik ten Hag. De landskampioen van vorig seizoen heeft de selectie van vorig seizoen grotendeels in stand gehouden en daar is de trainer blij mee.

Ten Hag belde op Deadline Day nog wel even met Marc Overmars. "Hij zei dat het een rustige dag zou worden voor Ajax", vertelt de trainer tegen Ajax TV. "Daar ben ik wel blij mee, want dat betekent dat wij nu een goede selectie hebben die in balans is. Dat is niet onbelangrijk. Nu komt het op finetunen aan".

Ten Hag legt uit waarom hij niet van mening is dat de selectie van de Amsterdammers te groot is. "Wij hebben al die spelers ook nodig. We zitten in een seizoen na een EK, een Copa América en een Gold Cup. Daarnaast is er nog steeds corona, gaat Zuid-Amerika een extra interlands spelen en komt er in januari een Afrika Cup. Continu zullen er spelers niet beschikbaar zijn en daar moet je op inspelen. Dat hebben wij in ieder geval gedaan."

Het hoge niveau van de selectie betekent dat de oefenmeester wekelijks scherpe keuzes moet maken. "We hebben inderdaad veel goede spelers, maar het belang van Ajax staat bovenaan. Daar zal een speler zich naar moeten schikken. Wie dat niet doet, heeft een probleem. Het gaat erom dat we samen prijzen winnen".

Feyenoord-doelman vertrekt