Derksen duidelijk: 'Onana geen slachtoffer, maar een dader'

Johan Derksen de steunbetuiging aan André Onana maar niks. Bij Veronica Inside benadrukt Derksen vrijdagavond dat Onana een dader is en geen slachtoffer.

“Ik zat te kijken en wist niet wat ik zag. Ze komen allemaal met dat shirt van Onana het veld op, want Onana is het slachtoffer. Nee, Onana is een onprofessionele man die ervoor gezorgd heeft dat Ajax dit jaar veel minder gaat verdienen dan wanneer hij die pillen niet had ingenomen. Onana is geen slachtoffer, maar een dader.” Duidelijke taal van Derksen.

“In iedere sport is het zo dat je een waanzinnige schorsing krijgt als je betrapt wordt. Ik heb ze bij Ajax nog nooit horen klagen als er een wielrenner geschorst wordt. Nu is het Onana en is het allemaal onrechtvaardig.”

Een eventueel nieuw contract voor Onana begrijpt Dersken dan weer wel. “Misschien kunnen ze hem nu bewegen om een meerjarig contract te ondertekenen. Als hij een jaar niet speelt, zullen clubs niet staan te dringen om hem te halen. Hij heeft ook wel een soort morele verplichting naar Ajax.”