Frank de Boer over Ajax: 'Hoort bij de beste vijf teams in de wereld'

Volgens Frank de Boer behoort Ajax op het moment tot de vijf beste teams in de wereld. Dat zei de voormalig-bondscoach als tafelgast bij Rondo. De Boer liet zich lyrisch uit over Ajax en schat de kansen van de ploeg van Erik ten Hag in de Champions League hoog in.

De kracht ligt bij Ajax volgens De Boer bij het samenspel van de selectie. "Het is een ongelooflijk goed ingespeeld team. Daley Blind wordt in zijn kwaliteit gebruikt, de twee centrale verdedigers doen het ongelooflijk goed", aldus de trainer. "De manier waarop ze spelen, het is zó'n goed ingespeeld team. Ajax wordt kwetsbaar als ze rond de middenlijn ballen verliezen, maar ze verliezen bijna altijd de bal rond de zestien. Als ze balverlies hebben kunnen ze direct druk geven."

De Boer acht de kansen van Ajax in de Champions League en ziet maar vier betere teams in het miljoenenbal. "Ik denk dat op dit moment Liverpool, Manchester City, Chelsea, Bayern München en Ajax zijn. PSG vind ik minder als team." Mede-tafelgast Marco van Basten acht de kansen van Ajax minder hoog in. "Ik zie bij Ajax geen spelers die meekunnen bij clubs als Real Madrid, Barcelona of Manchester United. Er zitten geen spelers bij waarvan ik zeg die kunnen zo naar een grote club."