Hevige kritiek op Ronald Koeman: ‘Koeman moet eens goed in de spiegel kijken, ze zijn de weg kwijt’

Hevige kritiek op Ronald Koeman: ‘Koeman moet eens goed in de spiegel kijken, ze zijn de weg kwijt’

Everton kende donderdagavond een slechte start in de groepsfase van de Europe League. De ploeg van Ronald Koeman verloor met 3-0 van Atalanta Bergamo, een stand die na één helft al op het bord stond. Chris Sutton, Martin Keown en Jermain Jenas waren zeer kritisch op The Toffees.

''Heel erg zwak''

“Ik vind het vooral spijtig voor de 2500 meegereisde Everton-supporters. Als ik een supporter van Everton was, zou ik de club schrijven en mijn geld terug eisen. Met name in de eerste helft was het echt dramatisch wat Everton liet zien, heel erg zwak,'' vertelde Chris Sutton, oud-spits van onder meer Chelsea en Celtic tegen BT Sport.

''De weg kwijt''

Volgens Martin Keown, voormalig verdediger van The Toffees, moet er wat veranderen bij Everton: “Ronald Koeman moet eens goed in de spiegel kijken, ze zijn de weg kwijt en creëerden helemaal niets. Twee schoten op doel in de hele wedstrijd, ze waren tandeloos. In drie wedstrijden hebben ze acht doelpunten moeten incasseren, de alarmbellen zullen nu moeten afgaan bij Everton,” aldus Keown bij BT Sport.

Jermain Jenas stelt dat Koeman een spits mist bij Everton: “De jonge Dominic Calvert-Lewin heeft potentie, maar daar kan je niet je team op bouwen. Hoe kan je nu 160 miljoen euro investeren en geen geschikte vervanger voor Romelu Lukaku gehaald hebben?”