Kieft vindt Babel beter dan Neres en Promes: "Hij zelfs een completere speler"

Wim Kieft vindt het een goede zaak dat Ajax Ryan Babel terug naar Amsterdam heeft gehaald. De 33-jarige aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Galatasaray. Volgens Kieft was de komst van Babel hard nodig door de blessures van David Neres en Quincy Promes. 

Kieft denkt zelfs dat Babel niet minder is dan Neres en Promes. "Eenmaal terug in het ritme zal Babel niet onder doen voor die twee, is hij zelfs een completere speler", schrijft de voormalig voetballer in zijn column in De Telegraaf. Kieft denkt dat Babel het best tot zijn recht komt als linksbuiten. "Tegen Sparta stond hij aan de rechterkant en wilde hij zich te veel laten gelden. De grote kwaliteit van Ajax is dat de ploeg goed uit de voeten komt in de kleine ruimtes, maar Babel liep die ruimtes rond Dusan Tadic iedere keer dicht."

Gebrek aan discipline

"Opvallend dat het daar misging bij Ajax. Een gebrek aan discipline", gaat Kieft verder. "Babel zal meer met zijn kop moeten spelen. Al is het begrijpelijk dat hij zich graag wilde laten zien bij zijn terugkeer bij Ajax. Bij het Nederlands elftal beweegt hij juist altijd heel goed ongeacht waar Koeman hem opstelt in de aanval."