Cardioloog huiverig over carrière Eriksen: "Ik weet niet of hij ooit nog zal voetballen"

Sanjay Sharma twijfelt of Christian Eriksen ooit nog zou kunnen voetballen op het hoogste niveau. Het gaat desondanks goed met de 29-jarige middenvelder en hij hoopt snel zijn rentree te maken.

"Ik dacht: Oh mijn god? Is er iets dat we niet hebben gezien? Maar ik heb alle testresultaten bekeken en alles zag er perfect uit", vertelt Sharma aan PA Media. De cardioloog deed de jaarlijkse tests bij Tottenham Hotspur, waar Eriksen zeven jaar onder contract stond.

Testen

"Vanaf de dag dat de club hem vastlegde, was het mijn taak om hem te screenen en we hebben hem elk jaar getest. Zijn tests tot 2019 waren volkomen normaal, zonder duidelijke onderliggende hartafwijking. Ik kan daarvoor instaan ​​omdat ik zelf de tests heb gedaan".

"De vraag is wat er is gebeurd en waaróm het is gebeurd. Deze man had tot 2019 normale tests, dus hoe verklaar je deze hartstilstand? Het feit dat hij stabiel en wakker is, maakt de vooruitzichten heel goed. Maar ik weet niet of hij ooit nog zal voetballen", aldus Sharma.

EK-drama

Eriksen zakte tijdens de wedstrijd Denemarken - Finland in elkaar. De middenvelder van Internazionale werd op het veld gereanimeerd en even later overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel en de Deense spelmaker is aanspreekbaar.

Christian Eriksen carrière cardioloog

Vriendin Christian Eriksen getroost door Kjaer en Schmeichel

De vriendin van Christian Eriksen, Sabrina Kvist, zat zaterdag op de tribunes bij de EK-wedstrijd Denemarken-Finland toen Eriksen een harstilstand kreeg. Op het veld werd ze getroost door de Deense aanvoerder Simon Kjaer en Kasper Schmeichel