De Boer reageert op 'ruzie' met Mourinho: "Ik heb veel respect voor hem als trainer"

Frank de Boer begrijpt niet dat er veel commotie is ontstaan na zijn uitspraken over José Mourinho. De Nederlandse oefenmeester stelde afgelopen week bij BT Sport dat hij het jammer vindt dat de Portugese oefenmeester de trainer is van Marcus Rashford, waarna Mourinho keihard terugsloeg. 

De manager van Manchester United vroeg zich af waar De Boer zich mee bemoeide en noemde hem de 'slechtste trainer uit de geschiedenis van de Premier League'. "Ik bedoelde het niet persoonlijk toen ik iets zei over hoe Mourinho speelt en over de rol die Rashford onder hem heeft bij United", reageert De Boer in gesprek met het Algemeen Dagblad

De voormalig trainer van Ajax zegt dat hij Mourinho geen hak wilde zetten. "Welnee, totaal niet. Ik heb veel respect voor hem als trainer. Hij heeft al zat prijzen gewonnen, is tactisch heel sterk, weet het spel van elke tegenstander te ontregelen. Nou, daar kan ik nog veel van leren." 

"Die manier van spelen, dat is een andere opvatting dan wij in Nederland gewend zijn", gaat De Boer verder in gesprek met het bovenstaande medium. "Als een groot en zelf opgeleid talent als Rashford even wat minder speelt, zou ie er in de Ajax-cultuur niet één-twee-drie uitgehaald worden, heb ik uitgelegd. En de club zou ook niet direct een andere speler halen. Maar in de filosofie van Mourinho en Manchester United is dat anders. En dat is verder hun goed recht."