Feyenoord-legende Tomasson geeft Dolberg advies: "Niet vergeten dat hij niet bij kleine club zit"

Kasper Dolberg staat er goed op in Denemarken. De spits van Ajax kende persoonlijk een lastig seizoen in Amsterdam, maar bondscoach Age Hareide en zijn assistent John Dahl Tomasson blijven het vertrouwen houden in de 21-jarige voetballer. 

"Hij heeft een ongelooflijk potentieel en is een heel groot talent", zegt Hareide in gesprek met Ekstrabladet. "Het komt er vanzelf uit. Hij heeft pech gehad met blessures, maar hij heeft al laten zien wat hij kan." Dolberg moest het dit seizoen doen met een rol achter Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic, maar begon in de basis in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. "Het is een teken van vertrouwen dat hij mocht spelen in zo'n belangrijke wedstrijd en de coach niet voor Huntelaar koos."

Ook Tomasson gelooft in Dolberg. "Hij heeft veel potentie", zegt de voormalig Feyenoordspits, die denkt dat Dolberg niet moet vertrekken bij Ajax. "We moeten niet vergeten dat hij niet bij een kleine club zit. Maar de potentie van Kasper is duidelijk, die is enorm."