Saibari kijkt uit naar toekomst bij PSV: "Ik wil eerst minuten maken. Als dat niet meteen goed gaat, wacht ik wel"

Ruud van Nistelrooy is een tevreden trainer na de gewonnen wedstrijd tegen FC Eindhoven (5-0). Tegenover de camera's van ESPN. Dinsdagavond pakte de trainer, die sinds deze zomer actief is als hoofdtrainer bij PSV, zijn eerste prijs. Een van de sleutelspelers was Ismael Saibari, ook hij gaat in op de overwinning.

"Ik ben zeker tevreden", opent Van Nistelrooy het interview. "Het ging zoals we wilden. Ik heb wel een aantal highlights gezien." Twee van die highlights waren volgens de trainer de doelpunten van Saibari. De jonge Marokkaanse middenvelder was op dreef vanavond en sprak na de wedstrijd enthousiast over zijn kansen bij PSV: "Als je speelt, voel je dat er vertrouwen is. Dan moet je het ook laten zien. 

Saibari gaat tijdens het interview ook nog in op zijn persoonlijke doelen voor aankomend seizoen: "Ik wil eerst zo veel mogelijk minuten maken, dat is het belangrijkste. Als dat niet meteen goed gaat, wacht ik wel." Met enthousiasme vertelt hij over zijn eerste goal: "Vooral de eerste goal is typisch iets voor mij. Ik ben lekker vrij. Natuurlijk zijn er ook de jongens die me elke dag helpen."

Als laatste had Van Nistelrooy nog wat nieuws over de blessures van Cody Gakpo en Guust Til: "Het gaat goed. Ze waren afgelopen zaterdag en nu niet inzetbaar, de komende dagen verwacht ik ze wel weer. Laten we morgen of overmorgen kijken of ze klaar zijn om wat minuten te maken. Hopelijk kunnen we daarin richting zaterdag weer nieuwe stappen maken." De trainer hoopt beide spelers weer tot zijn beschikking te hebben voor de wedstrijd tegen Real Betis aanstaande zaterdag. 

Net binnen