Van der Luer: "Ik mag niet in de buurt van het stadion komen"

Oud-profvoetballer Eric van der Luer speelde 400 wedstrijden voor Roda JC en was ook werkzaam als hoofdtrainer, hoofd-opleidingen, scout en assistent. Nu komt hij het stadion niet meer in, omdat hij een stadionverbod heeft.

"Ik heb die brief, ondertekend door 'onze Mexicaanse vriend' nog liggen", doelt hij in het Algemeen Dagblad op Mauricio García de la Vega. Hij wilde de club overnemen, maar kon rekenen op felle kritiek van Van der Luer. Dat leverde de oud-speler uiteindelijk een straf op: "Ik mag niet in de buurt van het stadion komen, tenzij ik er een afspraak heb. Tja, zo gaan ze bij Roda blijkbaar met oud-spelers om."

Inmiddels werkt hij als mentor op het MBO, waar hij leerlingen ondersteunt die dierverzorger willen worden: "Ik haal er voldoening uit om kinderen op weg te helpen. En dat kan ik. Als trainer ben je natuurlijk ook een beetje pedagoog en psycholoog", aldus de oud-voetballer, die zijn overstap van de voetballerij naar de 'normale' maatschappij niet moeilijk vond. "Ach, wat is zwaar? Als je Roda JC hebt meegemaakt, kun je alles aan."

Feyenoord-doelman vertrekt