Robben dankbaar voor bondridderschap en laat zich uit over trainerschap

Arjen Robben heeft zich openhartig uitgelaten over zijn toekomst als mogelijke trainer in het betaald voetbal. Dit deed de legendarische aanvaller nadat hij samen met Robin van Persie was benoemd tot bondsridder van de KNVB.

Na het erelidmaatschap is het bondridderschap de hoogste onderscheiding die de KNVB kent. "Dit is natuurlijk wel bijzonder. Ik sta in een mooi rijtje van internationals", aldus Robben tegenover ESPN. Vier jaar geleden krijg Wesley Sneijder nog de onderscheiding.

"Ik ben altijd dankbaar voor iedere vorm van waardering en erkenning', vervolgde de gepensioneerde voetballer. "Het is leuk om iedereen weer te zien. Sommigen heb ik een paar jaar niet gezien. De meeste zijn niks veranderd. De een is zaakwaarnemer, de ander is trainer. Dat is wel leuk, een beetje weten wat ze allemaal doen." Of Robben zelf een vervolgstap in de profvoetballerij gaat maken, weet hij nog niet.

Tegenwoordig traint Robben de Onder-15 van zijn zoon bij Be Quick. Ik ben nog niet ontslagen, nee'. Het is gewoon leuk om met de jongens en het spelletje bezig te zijn. Ik ben toch weer onderdeel van een team."