Brobbey open over privégesprekken met Overmars en Ten Hag

In een gesprek met Ajax TV vertelt Brian Brobbey over zijn terugkeer bij Ajax. De spits is vooral blij dat hij zich aan kan sluiten bij de Amsterdammers terwijl ze op trainingskamp zijn. Brobbey wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd door Ajax van RB Leipzig, de club uit Amsterdam heeft geen optie tot koop bedwongen bij de deal. Ook gaat de jongeling nog in op het contact dat altijd is gebleven met Erik ten Hag en Marc Overmars.

"Ik ben nu terug bij Ajax, dat is heel leuk", vertelt Brobbey. "Ik zie al mijn vrienden en mensen die ik goed ken. Dat maakt me heel blij." De negentienjarige spits heeft zich recent aangesloten bij het trainingskamp van Ajax na een stille periode bij RB Leipzig. In Duitsland speelde Brobbey slechts veertien wedstrijden, waarvan twee als basisspeler. "Dat was heel erg moeilijk ja. De trainingen gingen wel top, maar ik had niet veel wedstrijden gespeeld. Dat is jammer, maar het is een prima club. Ik kan er niets slechts over zeggen."

Brobbey is dan ook erg gelukkig over het feit dat hij weer bij Ajax kan spelen. "Dat voelt goed. Het voelt echt als thuiskomen." Ondanks dat de spits zes maanden lang ver weg was bij Ajax, heeft hij altijd contact gehouden met Ten Hag en Overmars. Uit berichten bleek dat de trainer zich al snel inzette voor een terugkeer. "Na één wedstrijd zei Ten Hag al tegen me: het wordt tijd om thuis te komen." Toen Brobbey aangaf het daar mee eens te zijn was de boodschap duidelijk: "We gaan het regelen."

Maar Brobbey werd niet alleen gemist bij Ajax, Brobbey miste Ajax ook. "Ik miste het team. Het is een heel leuk team. Ik kan het met iedereen goed vinden." De komende zes maanden kan de gehuurde spits de volle focus leggen op Ajax. "Ik wil mijn steentje bijdragen en prijzen pakken." Dat doet hij dit keer met nummer achttien op de rug. "Bij de E1 speelde ik ook met dat nummer." Aan dat nummer heeft Brobbey goede herinneringen. "Aardige toernooitjes in gehad. Veel doelpunten mee gemaakt."