Ajacieden met hoogste rendement in eerste 100 competitieduels - Dusan Tadic op plek drie!

Dusan Tadic speelde dit weekend zijn 100e Eredivisie-wedstrijd voor Ajax en er zijn maar weinig Ajacieden die betere cijfers kunnen overleggen dan de Servische aanvaller, zo wijzen deze statistieken uit. Studio Voetbal had een mooi lijstje met: top-5 Ajacieden met hoogste rendement na hun eerst 100 competitiewedstrijden. Dusan Tadic staat op plek drie volgens dit klassement.

top 5 ajax spelers ajacieden met meeste goals en assists in 100 competitiewedstrijden suarez, van basten, tadic, huntelaar, litmanen,

Alleen Messi, Lewandowski en Mbappé doen het beter..

Ook Europees staat Tadic in een illuster rijtje, want sinds zijn komst naar Ajax deden alleen Messi, Lewandowski en Mbappé het beter in alle competities:

Robert Lewandowski

Natuurlijk staat Robert Lewandowksi in dit rijtje, zelfs bovenaan. De Poolse topspits scoort er de laatste jaren op los, zowel nationaal als internationaal. Sinds Tadic zijn komst naar Ajax heeft Lewandowski 142 wedstrijden gespeeld. Hij maakte in die wedstrijden 154 goals en was 27 keer zelf de aangever.

lewandowski, goals en assists

Lionel Messi

Misschien wel de beste speler aller tijden, Lionel Messi. De kleine Argentijn haalde zelf nog maar eens twee Ballon d'Ors op sinds de komst van Tadic naar Ajax en zijn statistieken liegen er ook niet om. In 144 wedstrijden heeft Messi 120 goals gemaakt en 56 assists gegeven. Voor hem betekent dat plekje twee in dit klassement.

messi goals en assists

Kylian Mbappé

De Golden Boy van 2017, Kyllian Mbappé. De inmiddels 22-jarige superster speelt al vijf jaar in Parijs bij Paris Saint-Germain, sinds kort met Lionel Messi. Sinds 2018 speelde Mbappé 136 wedstrijden bij zijn club. In die 136 wedstrijden scoorde de Fransman 115 goals en leverde 44 assists af. Met die cijfers staat Mbappé op plek drie.

goals en assists mbappe

Dusan Tadic

De Servische superster van Ajax mag na deze drie grootheden plek vier bemachtigen. De indrukwekkende cijfers die Tadic heeft overlegd bij de Amsterdammers is heel knap. In 158 wedstrijden voor Ajax heeft Tadic 80 goals gemaakt en 70 assists afgeleverd. Dat maakt een totaal van 150, dus dat betekend plek vier in dit illuster rijtje.

goals en assists dusan tadic

Ook interessant