De Ligt lacht om commentaar op Raiola: "Ik heb puur en alleen naar het sportieve plaatje gekeken"

Matthijs de Ligt heeft met Juventus voor de sportieve uitdaging gekozen, en niet voor het geld. Dat zegt de kersverse aankoop van de Italianen in gesprek met De Telegraaf. Volgens de Oranje-international is het in Nederland bijzonder om niet voor Barcelona te kiezen. 

 "Ik heb puur en alleen naar het sportieve plaatje gekeken en ja, het salaris besteed ik uit aan Mino (Raiola, red.). Dat is zijn wedstrijd", zegt de inmiddels ex-Ajacied, die zich niet heel druk maakt om zijn salaris. "Waar ik ook had getekend: daar had ik waarschijnlijk nooit over te klagen gehad. In Nederland is het gewoon vreemd als je niet voor Barça kiest en dan verzinnen mensen er allerlei dingen bij."

Raiola 

Zaakwaarnemer Mino Raiola staat te boek als geldwolf en kreeg ook de nodige hoon rond de transfer van De Ligt naar Juventus. De 19-jarige verdediger trekt zich daar niks van aan. "Ik weet hoe Mino echt is en het gaat alleen om onze relatie, niet wat anderen daarvan denken. Reacties zullen er altijd komen en iedereen mag in Nederland zijn eigen mening hebben, maar alleen ik weet wat Mino voor me doet. Als mensen zeggen dat hij me dwingt naar een club te gaan, dan moet ik alleen maar lachen."