Ten Hag geeft update over meespelen Promes tegen Valencia: "Medische staf en Quincy werken heel hard"

Ajax-trainer Erik ten Hag hoopt dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia te beschikken over Quincy Promes. De aanvaller viel een week geleden uit met een spierblessure aan zijn onderbeen in de wedstrijd tegen FC Twente, en moest vrijdag het duel tegen Willem II aan zich voorbij laten gaan. Ten Hag heeft goede hoop dat Promes er dinsdag bij is. 

"Ik ben daar nog steeds hoopvol over",  zegt Ten Hag tegen het Algemeen Dagblad. "Onze medische staf en Quincy werken heel hard. We willen hem speelklaar krijgen." Ajax moet het tegen Valencia sowieso stellen zonder aanvallers David Neres en Zakaria Labyad, die voorlopig nog zijn uitgeschakeld. Promes wordt daarom extra gemist.

Promes goud waard voor Ajax  

Voor Ajax is een gelijkspel tegen Valencia dinsdag goed genoeg voor plaatsing voor de laatste zestien van de Champions League. Promes kan daarin wel eens heel belangrijk zijn, want hij is dit seizoen goed waard voor de Amsterdammers. De 27-jarige international van het Nederlands Elftal is clubtopscorer met tien doelpunten in de Eredivisie en vier in de Champions League.