Wie moet er rechtsbuiten bij Ajax: Antony of Berghuis?

De vraag die de Ajax-supporters al weken bezighoudt: wie moet er rechtsbuiten spelen? Met Berghuis heeft Ajax een ervaren goaltjesdief in huis terwijl Antony in potentie en hele grote kan worden. Wat zou jij trainer Erik ten Hag adviseren?

Antony

De Braziliaan gaf in augustus nog tijdens de finale van de Olympische Spelen de winnende assist op Malcom. Hierdoor ging Antony met goud de Eredivisie in. Dit seizoen heeft de aanvaller alweer een doelpunt op zijn naam, die maakte hij tegen Vitesse. Antony kwam in 2020 over van São Paulo voor een bedrag van ruim vijftien miljoen euro. Tot nu toe speelde Antony 48 officiële wedstrijden voor Ajax waarin hij elf keer scoorde en tien assists gaf.  

Berghuis

Na zijn gevoelige overstap loopt het nog niet voor Steven Berghuis bij Ajax. In vier gespeelde wedstrijden scoorde hij nog niet en gaf een assist, hierna verloor hij zijn basisplaats aan Antony. Desondanks is Berghuis wel een serieuze concurent voor Antony, dat heeft hij bij Feyenoord laten zien. Hier maakte de 29-jarige aanvaller 87 goals in 199 officiële wedstrijden. Op 19 december staat hij, op zijn verjaardag, tegenover zijn oude club in De Kuip. 

Feyenoord-doelman vertrekt