Lucca is blij: "Ik ben trots om het shirt te mogen dragen die hij ooit droeg"

Lorenzo Lucca werd donderdagavond officieel gepresenteerd als speler van Ajax. In gesprek met de clubkanalen doet de Italiaan uit te doeken dat hij trots is om in Amsterdam te tekenen en dat hij graag in de voetsporen van zijn idool Zlatan Ibrahimovic wil treden.

De 21-jarige aanvaller keek in zijn jongere jaren altijd naar Zlatan Ibrahimovic. De Zweed speelde van 2001 tot 2004 in Amsterdam en maakte daar 35 goals in 74 wedstrijden. Onder Co Adriaanse kreeg het fenomeen niet echt een kans, maar nadat hij ontslagen werd en Ronald Koeman werd aangesteld, brak hij definitief door. "Mijn grootste idool is Zlatan Ibrahimovic. Toen ik klein was, keek ik veel video's van hem. Ik ben trots om het shirt te mogen dragen die hij ooit droeg", aldus Lucca.

Hij begrijpt echter ook dat dit grote schoenen zijn om te vullen en dat er nog voldoende werk aan de winkel is om hetzelfde te bereiken als de Zweed. "Je kan ons niet vergelijken, misschien alleen qua postuur. Zlatan was één van de beste spitsen in Europa, ik moet nog aan veel aspecten werken." Dat is de spits van 2.01 meter ook van plan: "Ik ben hier om hard te werken, iedere dag weer". Lucca wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd, maar er is ook een optie tot koop van zo'n kleine tien miljoen euro afgesproken.

Ajax-aanwinst Lorenzo Lucca

Net binnen