Vraagtekens bij kwaliteiten Patrick Kluivert: "Die hebben wij nooit kunnen waarnemen"

In de Warming Up-podcast van Humberto Tan heeft Patrick Kluivert laten weten een vervolg te willen geven aan zijn trainersloopbaan. Kluivert is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden bij Barcelona als hoofd jeugdopleiding.

'Die kwaliteiten hebben wij nooit waar kunnen nemen'

Het nieuws bereikte ook de studio van Ziggo Sport: "Tot nu toe vond ik het twee heel verrassende wendingen in zijn leven. Bij Paris Saint-Germain had hij een heel hoge functie als directeur voetbalzaken en daarna werd hij hoofd jeugdopleiding bij Barcelona. Ik vind het heel knap hoe hij daar terecht is gekomen. Hij zal ongetwijfeld de capaciteiten hebben om daar terecht te komen, maar die hebben wij nooit kunnen waarnemen. Het is een beetje buiten ons gezichtsveld. Je weet bij hem nooit waar hij terechtkomt. Het is een prima jongen met een prima cv, maar ik heb geen idee", aldus Jack van Gelder in Paniekvoetbal van Ziggo Sport.

FC Twente

Eveneens Youri Mulder vindt het lastig te zeggen wat Kluivert zal gaan doen in de toekomst: "Ik heb hem meegemaakt bij het tweede van FC Twente en daar deed hij het hartstikke goed. De spelers liepen echt met hem weg." Niet uit te sluiten is dat Kluivert opduikt bij een middenmoter in Nederland, aldus Mulder. Presentator Van Gelder ziet dat echter niet zo snel gebeuren: "Trainer zie ik hem niet worden. En ik zie hem eerder in het buitenland gaan werken dan in Nederland."

Patrick Kluivert werkte in het verleden onder andere samen met Danny Blind als assistent van Louis van Gaal bij Oranje, waar hij na het WK van 2014 stopte. Hierna zou hij bondscoach van Curaçao worden. Na een paar andere uitdagingen is hij sinds 2019 hoofd jeugdopleiding bij Barcelona.