Almere City haalt Verbeek binnen als nieuwe trainer

Gertjan Verbeek is de nieuwe trainer van Almere City. De 58-jarige oefenmeester verbindt zich voor twee seizoenen aan de club uit Flevoland.

"Na een aantal goede gesprekken de afgelopen periode ben ik overtuigd van de ambitie die Almere City FC heeft en wil ik graag de club vooruit helpen om die ambitie te verwezenlijken", vertelt Verbeek op de clubsite. 

Verbeek heeft veel zin in zijn avontuur bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. "De organisatie staat en de randvoorwaarden om te presteren zijn aanwezig. Ik kijk ernaar uit om te beginnen".

Opvolger Ole Tobiasen

Verbeek volgt de ontslagen Ole Tobiasen op. Jeroen Rijsdijk nam de honneurs de afgelopen weken waar. Rijsdijk slaagde er uiteindelijk niet in om Almere City naar de Eredivisie te loodsen. NEC won in de play-offs om promotie/degradatie met ruime cijfers: 0-4.

Verbeek heeft zes Nederlandse clubs op zijn cv staan. De Deventenaar stond in het verleden aan het roer bij onder meer AZ, Heracles Almelo en FC Twente. De voormalig voetballer had tussen 2019 en 2020 de leiding over het Australische Adelaide United. 

Technisch manager Teun Jacobs van Almere City FC over de nieuwe trainer Gertjan Verbeek.