PEC Zwolle - Feyenoord: Veel goals en veel nederlagen voor Feyenoord

Feyenoord gaat dit weekend op bezoek bij PEC Zwolle. Een affiche waar de Rotterdammers de afgelopen jaren geen goede herinneringen aan bewaren. Van de laatste vijf duels gingen er vier verloren en werd er niet één keer gewonnen! Wat vertellen de statistieken nog meer?

  • Sinds PEC Zwolle in 2013 terugkeerde in de Eredivisie heeft Feyenoord nog niet gewonnen in Zwolle. Na vier nederlagen op rij pakten de landskampioen vorig seizoen het eerste puntje op het kunstgras is Zwolle door een twee doelpunten van Steven Berghuis. (2-2). De samenvatting. 
  • PEC is in de Eredivisie dus al vijf thuiswedstrijden op rij tegen Feyenoord ongeslagen en scoorde in die duels minimaal twee doelpunten.
  • Feyenoord is alleen op bezoek bij Ajax langer zonder zege: 12 wedstrijden.
  • De laatste zege van Feyenoord in Zwolle stamt uit 2003. Toen wonnen de Rotterdammers met 3-0, mede door twee treffers van de Japanner Shinji Ono. De meegereisde fans zijn dolbij. 
  • De laatste keer dat PEC in beide Eredivisie-duels met Feyenoord in een seizoen niet verloor, was in 1987/1988. Toen stond Zwolle onder leiding van coach Co Adriaanse en werd er met 0-1 gewonnen in De Kuip en thuis met 1-1 gelijkgespeeld.
  • PEC Zwolle is niet in vorm: van de laatste vijf duels in de Eredivisie wonnen de mannen van trainer John van ’t Schip er geen één. Er werd wel een punt gepakt in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (1-1). Ook weet de ploeg al acht wedstrijden niet de nul te houden.
  • PEC staat nog wel altijd keurig zevende. Nooit eindigde de club hoger.
  • Feyenoord kan voor het eerst sinds eind december weer twee competitieduels op rij winnend afsluiten. Destijds werd er met 0-7 gewonnen bij Sparta Rotterdam (17 december) en met 5-1 tegen Roda JC (24 december).
  • Feyenoord won in 2018 nog geen uitduel: vier nederlagen en één gelijkspel.
  • De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. 
scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE PEC Zwolle - Feyenoord 2017/2018: Doelpunten, video beelden en samenvatting #zwofey’

Robin van Persie helpt Feyenoord met twee doelpunten aan belangrijke zege in Zwolle

Er bloeit wat moois tussen Steven Berghuis en Robin van Persie bij Feyenoord

Gezellig! Jens Toornstra maakt vrienden met mascotte van PEC Zwolle #pecfey (VIDEO)

Gio verklaart mindere vorm Brad Jones: "Medespelers brengen hem te vaak in de problemen"

Hoe ging het in eerdere jaren bij PEC Zwolle - Feyenoord? Goals/samenvattingen #zwofey op een rij