Royston Drenthe vrijgesproken van witwassen en eist zak met geld terug

Royston Drenthe is door de rechtbank in Breda vrijgesproken van witwassen. De 33-jarige voetballer werd ervan verdacht een flinke zak met geld te hebben witgewassen, maar dat is dus niet juist.

Het gaat om een bedrag van maar liefst 176,5 duizend euro. Volgens de rechtbank is er te weinig bewijs dat Drenthe dat bedrag heeft witgewassen. De huidige verdediger van derdeklasser Racing Murica, eist dat bedrag nu terug."Die schade gaan we later zeker proberen te verhalen. Mijn cliënt is slachtoffer en geen dader", aldus zijn advocaat bij Omroep Brabant

Twee jaar geleden trof politie het enorme geldbedrag aan in een verborgen ruimte van een auto. Het achtte Drenthe verantwoordelijk. Drenthe gaf destijds aan dat het hij het geld via een neef had uitgeleend, waarna het mogelijk bij een criminele bende terecht kwam. Drenthe zou hier niks van af weten en vreest voor gevolgen als hij zegt aan wíe hij het geld had uitgeleend.

Drenthe stelt dat hij door verdachtmakingen meer schade leed. Eind 2020 werd de voormalige superster nog persoonlijk failliet verklaard.