PEC Zwolle-smaakmaker haalt uit naar oude club: ''Daar hebben ze dat niet gezien''

PEC Zwolle-smaakmaker haalt uit naar oude club: ''Daar hebben ze dat niet gezien''

Younes Namli maakte afgelopen transferzomer de overstap van SC Heerenveen naar PEC Zwolle. De middenvelder speelde tweeënhalf jaar bij de Friezen, maar daar kon Namli eigenlijk geen moment zijn huidige niveau halen. In gesprek met Voetbal International vertelt de Deen dat hij zich anders manifesteert in Zwolle.

''Het vertrouwen voel ik en dat zie je terug op het veld''
"Het verschil is inderdaad groot", zegt Namli. "Het belangrijkste is het vertrouwen dat ik krijg. Vertrouwen is zo belangrijk, dat kun je aan elke voetballer vragen. Hier voel ik dat en dat zie je terug op het veld", aldus de middenvelder, die zich 'vrij' voelt bij PEC. Namli heeft enkele defensieve taken, maar zegt genoeg vrijheid te hebben om te renderen.

''Bij PEC zien ze dat, daar hebben ze dat niet gezien''
Namli geeft aan dat hij in Friesland nooit echt vertrouwen voelde: "In het begin heb ik in Heerenveen ook aangeven wat voor speler ik ben en wat ik nodig heb. Bij PEC zien ze dat, daar hebben ze dat niet gezien. Bij PEC voel ik me voor het eerst weer echt Younes Namli en dat zie je. De echte Namli wil kansen creëren, doelpunten maken en belangrijk zijn voor het team."