Jong Oranje niet kansloos tegen Frankrijk: "Het gaat om de tactiek, de chemie"

Jong Oranje staat maandagavond tegenover Frankrijk in de kwartfinale van het EK Onder 21. De Fransen worden beschouwd als de topfavoriet, maar Cor Pot stelt dat Nederland niet kansloos is.

Pot heeft ervaring op het EK Onder 21. De oud-trainer loodste Jong Oranje acht jaar geleden naar de halve finale van het Europese Kampioenschap in Israël. Zijn ploeg verloor destijds met 0-1 van Jong Italië. 

'Teamgevoel'

"Het gaat om de tactiek, de chemie. Die was bij ons in 2013 erg goed. Dat moet dit Oranje ook kunnen lukken. Zeker op toernooien draait het vaak om het teamgevoel", zo laat Pot weten aan Voetbal International.

"Frankrijk wordt nu neergezet als dé titelkandidaat. Maar Spanje heeft vast ook een goed elftal, Portugal ook. Dit is toernooivoetbal. In negentig minuten moet je het verschil maken. Zoals gezegd, Oranje heeft nog steeds veel kwaliteit. Jong Oranje is zeker niet kansloos".

'Ingehaald'

Calvin Stengs kreeg geen oproep voor Euro 2020. "Stengs heeft ontegenzeggelijk veel talent, maar dat is er dit jaar niet uitgekomen. Hij is ingehaald door andere spelers. Natuurlijk is zo'n jongen teleurgesteld, maar hij moet nu even een stapje terug doen".

"Even over die teleurstelling heenstappen en schitteren in Jong Oranje. Hij mag zich meten met de beste leeftijdsgenootjes van Europa. Dat kan ook direct een enorme boost zijn", aldus Pot.