Tadic kijkt uit naar hereniging met Alfred Schreuder: ‘De beste keuze’

De terugkeer van Alfred Schreuder bij Ajax doet Dusan Tadic goed. De aanvoerder is zeer te spreken over de opvolger van Erik ten Hag, die naar Manchester United is vertrokken. Tadic kent Schreuder nog goed van hun samenwerking bij FC Twente.

Tadic noemt Ten Hag en Schreuder de beste trainers uit zijn carrière. “Hij is geweldig als mens en coach. Hij is heel open en direct en op tactisch gebied is hij heel goed”, geeft de aanvaller aan bij AjaxTV. “Het is goed voor de club dat ze hem gehaald hebben. Veruit de beste keuze.” Desondanks baalt Tadic van het vertrek van Ten Hag. “We hadden een heel goede relatie. We hebben een mooie tijd gehad. Veel herinneringen, veel overwinningen en titels. Het was een genot om met hem samen te werken. Hij zal altijd een speciale plek in mijn hart hebben.”

Het vertrek van Ten Hag werd snel medegedeeld aan de spelersgroep van Ajax. “Het was emotioneel, niemand wilde het eigenlijk horen. Maar na een paar dagen besef je dat je verder moet. Zo gaat het in voetbal.” In het afgelopen seizoen was Tadic weer goed op dreef voor Ajax. De Serviër wist in 45 wedstrijden zestien keer het net te vinden en gaf 22 assists.