Engelse bondscoach Phil Neville haalt keihard uit naar Raymond Verheijen na kritiek op WK Vrouwen

Phil Neville speelde in het verleden voor onder meer Manchester United, maar tegenwoordig is hij bondscoach van de Engelse vrouwen. De kritiek van inspanningsfysioloog Raymond Verheijen op het bedroevende niveau dit WK schiet bij hem dan ook in het verkeerde keelgat. Zeker omdat Verheijen stelt dat de aanwezigheid van mannelijke coaches bepaald niet helpt.

In enkele tweets zei de Nederlander namelijk het volgende: "Het zou beter zijn geweest als het WK achter gesloten gordijnen zou worden gespeeld. Het niveau is schokkend. Alsof we kijken naar gras dat groeit. Een van de redenen is dat teams getraind worden door onwetende overblijfselen vanuit het mannenvoetbal en niet door de beste vrouwelijke trainers."

In de persconferentie voorafgaand aan het groepsduel met Argentinië reageert Neville op de kritiek: "Hij is een keyboard warrior. Dit is de reden waarom hij een ei als profielfoto op Twitter heeft. Hij had wat te zeggen over Sir Alex Ferguson, Arsène Wenger, Mauricio Pochettino en Jürgen Klopp. Op iedere toptrainer ter wereld had hij kritiek, maar ik zie hem nooit werken op topniveau. Dat is de reden waarom hij niet aan de bak komt. Raymond, ga wat nuttigs doen en ga aan het werk. Ga een Champions League wninen, ga een Premier League winnen. Want dat is wat de mensen doen op wie hij kritiek heeft."

Om deze tweets van Verheijen gaat het