Overmars geeft toe dat hij gesprekken voerde met Eriksen: "Natuurlijk is er weleens over gesproken"

Christian Eriksen dook de laatste weken op bij Ajax. De middenvelder trainde mee met Jong Ajax en tekende op de laatste dag van de transferwindow bij Premier League-club Brentford. Marc Overmars geeft toe dat de Amsterdammers bewust geen werk hebben gemaakt van de Deense middenvelder.

Het schoot wel door het hoofd van de directeur spelersbeleid, geeft hij toe tegenover Ajax TV. "Hij vroeg of hij kon meetrainen en spelers met een grote verdienste zijn altijd welkom om mee te trainen bij Jong Ajax. Dat gold voor Christian ook", verklaart de Ajax-directeur. Natuurlijk is er weleens over gesproken", zegt Overmars over een hereniging met Eriksen, "maar wij hebben heel veel spelers die op het middenveld kunnen spelen of nog door moeten breken. Dan blokkeert het misschien net een aantal jongens".

De voormalig aanvaller kon het niet laten om te kijken hoe Eriksen het deed op De Toekomst. "Het was leuk voor de spelers van Jong. Hij zit natuurlijk in een proces van terugkomen: hij heeft een aantal maanden geen deel uitgemaakt van een groep. Dat hij kan voetballen, weten we allemaal wel. Ik hoop dat het hem allemaal goed afgaat".

Feyenoord-doelman vertrekt