Wie is Youri Mulder, voormalige commentator op FIFA én analist op het WK in Qatar?

De Wereldbeker in Qatar is al enkele dagen aan de gang, maar toch passeerden er nu al tal van wedstrijden. En die moeten uiteraard goed geanalyseerd worden. Koren op de molen van de mannen van Villa Sporza, die zich de komende weken uit de naad werken om alles vakkundig in beeld te brengen. Dat uiteraard met de nodige analisten. Eén daarvan is Youri Mulder. Leer hem hier wat beter kennen. 

Youri Mulder voetbalcarrière

Velen zullen Youri Mulder - zoon van Jan Mulder - kennen. De Nederlander heeft ook heel wat wedstrijden op het hoogste niveau op z'n conto. Echt doorbreken deed hij bij SDO Bussum en FC Twente. Bij die laatste versierde hij zijn transfer naar Schalke 04, waarvoor de spits uiteindelijk negen jaar en 202 wedstrijden speelde. Daarin was hij goed voor 43 goals en 29 assists. Hij verzamelde ook negen caps en drie treffers voor Oranje.

Youri Mulder commentator FIFA

De jeugd zal volgend weetje ongetwijfeld al kennen: jarenlang was Youri Mulder de Nederlandse commentatorstem in het voetbalspel FIFA. Dat deed hij aan de zijde van Evert ten Apel. Vijftien jaar lang waren ze in het populaire spel te horen, maar enkele jaren geleden trokken ze er een streep onder. Ze werden opgevolgd door Sierd de Vos en Jeroen Grueter.

Youri Mulder analist Villa Sporza

In 2003 hing Youri Mulder zijn voetbalschoenen officieel aan de wilgen, maar daarna verdween hij niet uit de voetbalwereld. Hij werd even assistent-trainer bij Schalke 04, maar stapte al snel over naar het analyseren van wedstrijd voor televisie. Hij ging werken voor Studio Sport en was als analist vaak te zien bij Studio Voetbal. Ook in het Belgische Extra Time is hij geregeld te gast. Tijdens de Wereldbeker in Qatar is Youri Mulder een vaste klant: hij is er analist bij Villa Sporza. 

Lees ook: Alles over de 22-jaar jongere vriendin van Youri Mulder

Grappig: Youri Mulder in actie als stem van FIFA

Alles over de analisten en commentatoren van de NOS tijdens het WK 2022 in Qatar

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl