‘Manchester United en FC Barcelona naderen akkoord over transfer De Jong’

De onderhandelingen tussen Manchester United en FC Barcelona over een transfer van Frenkie de Jong zitten in een vergevorderd stadium. Transfergoeroe Fabrizio Romano weet te vertellen dat beider clubs na nieuwe onderhandelingen dichtbij een akkoord zijn.

Manchester United heeft volgens Romano een bod van 65 miljoen euro op De Jong uitgebracht. FC Barcelona zou minimaal 85 miljoen euro voor de middenvelder willen zien, maar er wordt verwacht dat de club deze vraagprijs alsnog zal verlagen. Manchester United wil mogelijk door middel van bonussen ter waarde van ongeveer acht tot tien miljoen euro op een totaalbedrag van 75 miljoen euro komen en zo een akkoord met FC Barcelona sluiten.

‘Middenvelder heeft zinnen op transfer naar Manchester gezet’

Aanvankelijk wilde Frenkie de Jong graag bij FC Barcelona blijven, maar na gesprekken met trainer Xavi en het financiële plaatje van de club werd duidelijk dat een verkoop van de middenvelder de club ten goede zal komen. Na diverse keren gesproken te hebben met Erik ten Hag zou De Jong nu overtuigd zijn om naar Manchester te komen.