Kenneth Perez neemt het op voor international: "Ik vind die kritiek te makkelijk"

Nederland staat vrijdagmiddag tegenover Ecuador op het WK en in de aanloop naar de tweede groepswedstrijd van Oranje toe was er kritiek, onder andere vanuit Valentijn Driessen, op het media-optreden van Steven Bergwijn. De aanvaller van Ajax werd een 'minachtende houding' verweten. Kenneth Perez stelt bij WK-praat op ESPN dat de kritiek op de aanvaller 'te makkelijk' is: "Een voetballer wordt betaald om te voetballen, niet om te praten of hoe hij de pers te woord staat", aldus de Deen.

Driessen had na de persconferentie van het Nederlands elftal, waarbij Davy Klaassen en Bergwijn de pers te woord stonden, geen goed woord over voor de aanvaller van Ajax en Oranje. De chef voetbal van De Telegraaf noemde de wijze waarop Bergwijn de pers te woord stond onder meer 'een regelrechte aanfluiting': "Iedereen die daar zit er is voor hem", begint Driessen. "Er komt gewoon geen zinnig woord uit. En dan zit iedereen schaapachtig te lachen. Het is gewoon pure minachting van de journalistiek", stelt de journalist. "Het zijn prima vragen en dan verwacht je daar gewoon een volwassen antwoord op", aldus Driessen over de optreden van de aanvaller. Bergwijn reageerde op het merendeel van de vragen met 'hetzelfde als Davy al zei', doelend op het antwoord wat zijn collega bij Ajax en Oranje had gegeven op dezelfde vraag. Driessen kreeg bijval van zijn Telegraaf-collega Mike Verweij: "De KNVB moet Bergwijn daar nooit meer neer zetten. Dat is totaal geen prater. Je weet vantevoren al dat er niets uitkomt", aldus de clubwatcher van Ajax. 

Perez neemt het op voor Bergwijn

Perez, analist in dienst van ESPN, neemt het tijdens de uitzending van WK-praat op voor Bergwijn: "Ik vind het veel te makkelijk, die kritiek op hem. Dat het een schande is hoe hij erbij zat. Aleen wordt een voetballer betaald om te voetballen, niet om te praten", stelt de Deense analist. "Misschien is hij gewoon hartstikke zenuwachtig of misschien is hij gewoon een beetje schuw", verklaart Perez, die bijval krijgt van presentator Van Gangelen, die wel stelt dat de prestaties van Bergwijn niet meehelpen. "Als hij de pannen van het dak had gespeeld tegen Senegal dan had niemand het hier over gehad", stelt de presentator. Daar is Perez het mee eens. Hij nuanceert dit echter door te benadrukken dat het 'niet oké' is: "Ik merk ook bij onszelf, en dan spreek ik voormezelf, dat je soms een speler hebt die lekkere interviews geeft en dat wekt toch een bepaalde sympathie. Dan hoop je dat hij goed speelt, maar dat moet in principe niet meetellen. Dat hoort niet zo", aldus de analist over de kritiek op Bergwijn na de persconferentie.