Micky van de Ven legt uit waarom hij Feyenoord afwees: "Had al heel lang contact met Wolfsburg"

Micky van de Ven ging afgelopen zomer van FC Volendam naar Wolfsburg, maar de 20-jarige centrumverdediger had ook de optie om naar Feyenoord te verkassen. In gesprek met Voetbalprimeur legt de jonge stopper uit waarom hij de interesse van de Rotterdammers links liet liggen.

Aanvankelijk had Feyenoord het geld niet om Van de Ven te halen, maar dit veranderde na het vertrek van Ridgeciano Haps (Venezia) en Nicolai Jörgensen (Kasimpasa). Feyenoord Transfermarkt meldde dat Feyenoord op de laatste dag van de transfermarkt een poging waagde en Van de Ven bevestigt dit: "Of ik op de hoogte was van de interesse van Feyenoord? Haha ja, zeker weten. We werden op de laatste dag gebeld dat Feyenoord me toch wel kon halen, eerder konden ze dat niet."

'Heel goed gesprek met Feyenoord'

Het talent, dat zijn officiële debuut onder Mark van Bommel nog moet maken, had een goed gesprek met Feyenoord maar koos voor Wolfsburg: "Feyenoord was een serieuze optie, een prachtige club waar ik een heel goed gesprek mee heb gehad. Maar op dat moment had ik al heel lang contact met Wolfsburg. Die wilden me echt heel graag hebben. Ze spraken zoveel vertrouwen in me uit en namen steeds maar weer contact op. Dat doet een club niet voor niets. Vandaar dat mijn keuze uiteindelijk op Wolfsburg is gevallen." Uiteindelijk betaalden de Duitsers circa 3.5 miljoen euro.

Feyenoord-doelman vertrekt