Top-10 grootste uitslagen in de KNVB Beker

We zitten weer midden in een nieuw KNVB Bekertoernooi. Er doen dit seizoen weer veel amateurteams mee. In het seizoen 2015/16 was het VVSB dat het tot de halve finale wist te schoppen. Daarbij horen ook grote uitslagen bij als een profclub een amateurclub loot. Voetbalflitsen heeft de tien grootste uitslagen op een rijtje gezet.

10) USV Elinkwijk - FC Utrecht

In het seizoen 2005/06 speelde FC Utrecht in de eerste ronde op bezoek bij USV Elinkwijk. Foeke Booy was toen de trainer van de Domstedelingen en het zou een zeer gemakkelijke avond worden. FC Utrecht won met 0-10. Voor de ploeg van Foeke Booy was de derde ronde al het eindstation. VVV-Venlo was na een verlenging met 1-2 te sterk. De bekerwinst ging dat seizoen uiteindelijk naar Ajax.

9) VV Bennekom - AZ

Louis van Gaal stond in het seizoen 2006/07 aan het roer in Alkmaar. In de eerste ronde van de KNVB Beker was VV Bennekom de tegenstander. AZ wist die avond met maar liefst 0-10 te winnen. Simon Cziommer maakte een hattrick, Moussa Dembélé en Maarten Martens waren beiden goed voor twee treffers. Mendes da Silva, Stijn Schaars en Demy de Zeeuw maakten de overige doelpunten voor Alkmaar Zaanstreek. De ploeg van Louis van Gaal strandde in de finale. Ajax was na strafschoppen met 7-8 te sterk.

8) ASVB Blijham - VV Haaglandia

Twee amateurteams die het in de eerste ronde tegen elkaar opnamen. Op 30 augustus 2008 was de uitploeg met 0-10 te sterk voor ASVB. Tim de Best, Bram van der Berg en Nick de Keijzer waren goed voor twee doelpunten. Peter Maseland, Brutil Hosé, Bernardo Bor en Quincy Allee waren de overige doelpuntenmakers. ASVB speelt nu in de Tweede klasse van het KNVB-district Noord. Voor Haaglandia hield de droom op na de derde ronde. SC Heerenveen was met 7-0 te sterk. Datzelfde Heerenveen pakte uiteindelijk de bekerwinst. Na strafschoppen waren de Friesen met 5-4 te sterk voor FC Twente.

7) SteDoCo - SV Den Hoorn

Frans Adelaar won in de eerste voorronde het seizoen 2020/21 met 3e divisionist SteDoCo van SV Den Hoorn met 10-0. Guytano dos Santos was goed voor een hattrick, terwijl Joran Schröder en Benjamin van Wanrooij twee doelpunten maakten. Vincent Verheul, Marlon Pereira en oud-ADO speler Charlton Vicento waren de overige doelpuntenmakers. SteDoCo was in de eerste ronde gekoppeld aan Westlandia, maar die werd door corona afgelast. Ajax pakte de beker na een 2-1 overwinning op Vitesse.

SteDoCo maakt gehakt van SV Den Hoorn...

6) ADO Den Haag - SHO Oud Beijerland

In de tweede ronde van het bekertoernooi werd ADO Den Haag gekoppeld aan SHO Oud Beijerland. Het werd een gemakkelijke avond voor de thuisploeg: 11-1. Roy Stroeve was goed voor een hattrick. Geert den Ouden en Jan-Paul Saeijs waren goed voor ieder twee treffers. Alberto Saavedra Muñoz, Joonas Kolkka, Aleksander Rankovic en Eljero Elia maakten ieder één doelpunt voor ADO. Één ronde later vloog de ploeg van Frans Adelaar er al uit. FC Groningen was met 3-0 te sterk in het eigen stadion. Ajax won dat seizoen de beker.

5) Wilhelmina '08 - Katwijk

In het seizoen 2010/11 werd Katwijk in de tweede ronde van het hoofdtoernooi gekoppeld aan Wilhelmina '08. Het zou geen leuke avond worden voor de thuisploeg. Katwijk won met 1-11 op Sportpark Drakesteyn. Elroy Lammers was goed voor maar liefst vier doelpunten die avond, terwijl Donny van Ooijen er drie maakte. Laurens ten Heuvel had twee doelpunten op zijn naam. Bruce Godvliet en Benny Kleine waren beide goed voor één treffer in Katwijkse dienst. Bilal Dari maakte voor Wilhelmina '08 de enige treffer. In de derde ronde vloog de ploeg van Cees Bruinink eruit tegen De Treffers: 3-0. FC Twente pakte de bekerwinst na een spannende verlenging tegen Ajax (3-2).

4) SC Heerenveen - TOP Oss

Op 21 december 2011 werd in het Abe Lenstra Stadion geschiedenis geschreven. De grootste thuisoverwinning werd geboekt tegen TOP Oss in de achtste finale van de KNVB Beker. 11-1 werd het voor de ploeg van Ron Jans. Luciano Narsingh, Bas Dost, Filip Djuricic en Rajiv van La Parra mochten elk twee doelpunten bijschrijven. Sven Kums, Daryl Janmaat en Jeffrey Gouweleeuw maakten de overige treffers. Christopher Bieber stond voor TOP Oss op het scorebord. Heerenveen werd door bekerwinnaar PSV uitgeschakeld in de halve finale. 1-3 werd het in het Abe Lenstra Stadion.

SC Heerenveen vernedert TOP Oss...

3) Helmond Sport - Be Quick '28

In het seizoen 1999/00 kreeg Helmond Sport in de derde ronde van de KNVB Beker (destijds formeel Amstel-Cup genoemd) Be Quick '28 op bezoek. 28 oktober 1999 werd een gala-voorstelling in het Stadion Braak: 12-1. Remco Evers, Juul Ellerman en Ronald Dassen waren allen drie goed voor een hattrick. Roel Buikema, Erik Stock en Yunus Altunel maakten ieder één treffer. Helmond Sport werd in de achtste finale uitgeschakeld door Willem II (1-2). De bekerwinst ging uiteindelijk naar Roda JC. In de finale werd NEC met 2-0 verslagen.

2) RKSV Groesbeekse Boys - ADO Den Haag

ADO Den Haag zette in de tweede ronde (11-1 tegen SHO Oud Beijerland) een monsterscore neer, maar één ronde eerder was RKSV Groesbeekse Boys (dat nu in de Derde klasse speelt) er nog erger aan toe. 0-12 werd het voor de ploeg uit de Hofstad. Sean Doherty tekende als enige voor een hattrick. Tom van der Leegte, Tomasz Rzasa en Roy Stroeve mochten ieder twee doelpunten bijschrijven. Geert den Ouden, Aleksander Rankovic en Eljero Elia kwamen één keer op het scorebord. In de derde ronde was FC Groningen met 3-0 te sterk voor de ploeg van Frans Adelaar. De bekerwinst ging naar Ajax.

1) WHC Wezep - Ajax

Last but not least: titelhouder Ajax. In seizoen 2009/10 kwam Ajax in de achtste finale WHC Wezep tegen. De wedstrijd werd gespeeld in het Ijsseldeltastadion in Zwolle. WHC verloor met 1-14 van de Amsterdammers. Luis Suárez was 'man of the match' met zes doelpunten. Marko Pantelic, Ismaïl Aissati en Kennedy Bakircioglu maakten ieder twee goals, terwijl Demy de Zeeuw ook één treffer mocht maken. Jeffrey Bosch maakte nog een eigen doelpunt namens WHC. Jof Stel stond als enige op het scorebord van WHC-kant. De finale werd in april en mei 2010, eenmalig, over twee duels gespeeld in de Johan Cruijff Arena en De Kuip. Ajax ging twee keer met de winst aan de haal. In de Johan Cruijff Arena werd met 2-0 gewonnen door goals van Siem de Jong. In De Kuip werd het 1-4 voor de Amsterdammers, door doelpunten van Luis Suárez en Siem de Jong. Ajax is tevens de recordbekerwinnaar met 20 bekers.

Ajax wint met 1-14 bij WHC...