Louis van Gaal houdt kaarten tegen de borst tijdens persconferentie

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd Nederland tegen Argentinië die aanstaande vrijdag gespeeld wordt heeft Louis van Gaal zijn kaarten tegen de borst gehouden. Wij selecteerden enkele bijzondere momenten.

Louis van Gaal reageert op Angel di Maria

Angel di Maria is één van de Argentijnse selectiespelers. Hij noemde Van Gaal in het verleden 'de slechtste bondscoach ooit' naar aanleiding van de periode dat hij bij Manchester United onder hem trainde. Van Gaal legde uit dat Di Maria een goede speler was die op dat moment privéproblemen had. Hij vind het erg dat Di Maria zo over hem denkt, maar merkt wel op dat hij een uitzondering is.

Ook hintte Van Gaal naar aanleiding van een vraag over de groepsdynamiek op de mogelijke kus op de mond die de Belgische internationals zouden doen. Memphis Depay had daar duidelijk geen zin in.

Louis van Gaal reflecteert op zichzelf

Op een vraag van een buitenlandse journalist reflecteerde hij duidelijk op zichzelf. Hij zei: "De tand des tijds zal ook aan mij aandacht hebben besteed". "De visie is gëevolueerd". "Bij Barcelona leerde ik dat ik niet zo aanvallend kon spelen als bij Ajax, Ik heb mijn visie toen geëvalueerd en laten zien op het WK2014. Veel teams hebben dat systeem overgenomen. Nu heb ik meer geduld dan 8 jaar geleden, toch ben ik als persoonlijkheid niet veel veranderd." 

Depay vult aan dat de coach nog steeds veeleisend is. Hij legt uit dat er meer discipline heerst dan onder de voorganger van Van Gaal en dat Van Gaal duidelijker coacht. De resultaten bewijzen zijn gelijk. Elke wedstrijd heeft een verschillende dynamiek en daardoor verschillende manieren om te winnen vulde Van Gaal aan. Het meest spannende waren de aanvallen van Depay en Van Gaal op de Nederlandse pers.

Louis van Gaal kijkt vooruit naar Brazilië en de scheidsrechter

Van Gaal ziet in Brazilië dé topfavoriet op basis van individuele klasse. Toch geeft hij Nederland ook kans. "Wij zijn een land dat kans maakt wereldkampioen te zijn omdat wij het beste team zijn." Ook over de toegewezen Spaanse scheidsrechter LaRoche, die Van Gaal nog kent uit zijn periode in Spanje was de bondscoach positief. Hij noemde hem een geweldige scheidsrechter. "De eerste wedstrijden hadden we  scheidsrechters van het tweede niveau, nu hebben we het eerste niveau. Ik heb LaRoche hoog zitten. We krijgen een topscheidsrechter in een topwedstrijd. Nu maar hopen dat Memphis Depay en Cody Gakpo het Nederlands elftal vrijdag op sleeptouw kunnen nemen.