Eerste grote interview Slot bij Feyenoord: over Berghuis, Geertruida en de Conference League

Arne Slot heeft zijn eerste grote interview gegeven als trainer van Feyenoord. Tegenover RTV Rijnmond ging hij in op de route richting zijn eerste jaar bij de club uit Rotterdam.

Slot zou met Feyenoord graag weer een stap vooruit doen. De vraag is of de manier van voetballen van Slot, die bij AZ succesvol bleek, ook past bij de club uit Rotterdam. "Het is realistisch om op mijn manier te spelen bij Feyenoord, omdat ik ze al heel vaak zo heb zien spelen", zegt Slot. "Structureel lukt dat op dit moment nog niet, dat is de grootste uitdaging. Er gaat ook al heel veel goed bij Feyenoord. Het is niet zo dat we vanaf nul moeten beginnen."

Geertruida

Een speciale rol in de speelwijze van Slot is mogelijk weggelegd voor Lutsharel Geertruida. De oefenmeester zou de rechtsback namelijk naar het centrum van de verdediging willen verhuizen. "Een van de dingen die ik graag zou willen zien is dat we van achteruit meer voetballend vermogen krijgen. Ik denk dat Geertruida daar heel goed toe in staat is. We zouden de rechterkant van de verdediging graag willen versterken, omdat daar veel spelers zijn vertrokken, maar we beginnen ook met veel jeugdspelers in de voorbereiding. Je zult altijd zien dat er jonge spelers gaan verrassen als je met een grote groep begint. Ze krijgen de kans om dat de komende weken te laten zien."

Berghuis

Een belangrijk thema in Rotterdam is het mogelijke vertrek van Steven Berghuis. De aanvaller beschikt over een aflopend contract en zou graag willen vertrekken. Slot zou hem maar wat graag bij Feyenoord willen houden. "Je kunt er niet vanuit gaan dat Steven Berghuis blijft. We kennen allemaal zijn contractsituatie. Ik denk dat ik er met Feyenoord alles aan heb gedaan om hem binnen boord te houden. Als hij een andere keuze maakt zou het heel vervelend zijn, maar het is niet het einde van de club."

Voorbereiding en voorronde Conference League

Feyenoord begint eind juli al in de 2de voorronde van de Conference League. Dat hoeft geen nadeel te zijn volgens Slot. "Bij AZ moesten we ook in de tweede voorronde beginnen toen ik John van den Brom opvolgde. We kwamen toen in de groepsfase en je zit dan gelijk in een goede sfeer. Dat is een voordeel. Feyenoord hoort in de groepsfase van de Conference League, Europa League of Champions League thuis. We zijn aan onze stand verplicht om de poulefase te halen." 

De voorbereiding start snel en zal gelijk een uitdaging vormen. "De eerste twee weken trainen we in Nederland en de derde week gaan we op trainingskamp. We beginnen met sterke tegenstanders in oefenwedstrijden. We spelen in ieder geval tegen KAA Gent en AEK Athene, om gelijk te kunnen zien hoe we er voor staan", besluit Slot.

Ook interessant