Onana hervat training bij beloften

André Onana keert 4 september weer terug op het trainingsveld en sluit aan bij de selectie van Jong Ajax. Dat heeft de club uit de hoofdstad besloten. De geschorste doelman moet zich wederom bewijzen en laten zien dat hij een plekje in de selectie kan opeisen.

De dopingschorsing loopt op 4 november pas af, maar van het CAS heeft de doelman uit Kameroen toestemming gekregen om twee maanden eerder te gaan trainen. Ajax brengt naar buiten dat de doelman begint bij het beloftenelftal. "Wij hebben besloten dat André de keeperstraining en teamtrainingen zal beginnen bij Jong Ajax", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars op de clubsite.

Overmars heeft Onana op de hoogte gebracht van deze beslissing. "Nu is de vraag of hij een plekje in de A-selectie kan verdienen. We zijn verder gegaan zonder hem en hebben al twee keepers gehaald tijdens zijn schorsing. Daar zitten getalenteerde en ervaren keepers bij. Het team is al begonnen aan het seizoen en zit nu in het proces van teambuilding".

De Amsterdammers haalden Onana in 2014 op bij FC Barcelona. In seizoen 2016/17 werd de doelman eerste keeper van Ajax en groeide hij uit tot een betrouwbare sluitpost. In februari 2020 legde hij een positieve drugstest af en daardoor keerde Maarten Stekelenburg terug in het Amsterdamse doel. 

Feyenoord-doelman vertrekt