Deze Feyenoorders mogen zich gaan opmaken voor het WK in Qatar

Nu bekend is hoe het deelnameveld van het WK in Qatar eruit gaat zien, kan de balans worden opgemaakt. Welke spelers die op dit moment bij Feyenoord spelen, gaan we eind dit jaar terugzien op het Wereldkampioenschap Voetbal?

D-day pakt dramatisch uit

De meest recente interlandperiode bleek een teleurstellende voor meerdere Feyenoorders. Zowel voor het Turkije van Orkun Kökcu als het Noorwegen van Marcus Pedersen en Fredrik Aursnes ging het beslissende play-off duel namelijk verloren. Luis Sinisterra slaagde er met zijn Colombia niet in om een play-off ticket te bemachtigen. Alireza Jahanbakhsh was met Iran al geruime tijd zeker van plaatsing, maar doordat er bij de wedstrijd tussen Iran en Libanon 2000 vrouwen met geweld werden geweerd toen zij het stadion binnen wilden komen, wordt deelname ook voor dat land mogelijk een lastig verhaal.

Voor Ofir Marciano barstte de WK-droom al eerder uiteen. Hij eindigde met Israël derde in de kwalificatiepoule, één plekje tekort voor deelname aan de play-offs. In diezelfde poule eindigde Oostenrijk vierde, dus ook voor Gernot Trauner komt er geen WK aan. Al was het sowieso de vraag geweest of de verdediger van de Rotterdammers zich tegen die tijd wel verzekerd had van een plekje in de selectie, dat was de afgelopen maanden namelijk niet het geval. Zo ook voor Marcos Senesi, die Argentinië zich wel zag plaatsen voor het eindtoernooi. Hij speelde tot nog toe één interland, maar de laatste interlands ontbrak hij in de sterrenselectie. Precies hetzelfde geldt voor Amerikaan Cole Bassett.

Oranje-trio

Een Nederlands trio is wat rest in Rotterdam, bestaande uit Justin Bijlow, Tyrell Malacia en Guus Til. Bijlow zat de afgelopen interlandperiode niet bij de selectie door een blessure, maar tot voor kort was de Feyenoord-goalie nog de eerste keus van Louis van Gaal. Als hij herstelt is zal hij zich dus zeker een oproep mogen verwachten. Malacia lijkt zich ook genoeg van zijn positieve kant te hebben getoond. Til weet dat hij zijn vorm de komende maanden terug moet gaan vinden in het Rotterdamse.