Voorbeschouwing Feyenoord-Heracles Almelo: vorm, verwachtingen en vermoedelijke opstellingen!

Feyenoord speelt woensdag een inhaalduel tegen Heracles Almelo. Vanwege Europese verplichtingen werd deze wedstrijd niet op 12 september gespeeld, maar op 1 december. Het duel begint om 20:00 uur in De Kuip.

Wie denk jij dat wint?

Vorm

Feyenoord wist de laatste wedstrijd tegen FC Twente (0-0) niet in winst om te zetten. De Rotterdammers waren beter, hadden meer kansen, maar ook invaller Cyriel Dessers kon dit keer het verschil niet maken. Door de inhaalwedstrijd op 1 december had Feyenoord de minste verliespunten, maar door het gelijkspel in Enschede staat Ajax weer alleen aan kop.

Bloedeloos gelijkspel in Enschede...

Heracles verloor afgelopen zondag in de slotfase van FC Utrecht (1-0).  De winst was verdiend voor de thuisclub, dat een legio aan kansen misten. Heracles kon zonder Rai Vloet geen vuist maken in de Domstad.

Verwachtingen

De verwachting is dat Feyenoord favoriet is om deze wedstrijd te winnen. Het verschil op de ranglijst is 15 punten en Heracles mist hun beste speler. De laatste ontmoeting in De Kuip werd een doelpuntloze middag (0-0).

Vermoedelijke opstellingen

Bij Feyenoord zal Ofir Marciano weer onder de lat staan. Vaste doelman Justin Bijlow is nog steeds afwezig vanwege een coronabesmetting.

Heracles zal het zonder Rai Vloet moeten stellen. De aanvallende middenvelder is vanwege privéomstandigheden een tijd niet meer op de velden te zien. Sven Sonnenberg, Adrián Szöke, Kasper Lunding en Elias Oubella zijn afwezig vanwege ziekte en knieblessures.