Ajax wil Brobbey mogelijk alweer terugkopen van Leipzig

Ajax bekijkt of er een mogelijkheid bestaat om Brian Brobbey toch in Amsterdam te houden. De aanvaller, die bij Ajax transfervrij was, tekende onlangs een 4-jarig contract bij RB Leipzig.

ajax wil brobbey terugkopen van leipzig

Leipzig

Maar de trainer Julian Nagelsmann (Bayern München) en technisch manager Markus Krösche (Eintracht Frankfurt) vertrekken deze zomer bij de nummer twee van de Bundesliga - en dus vraagt Brobbey zich af of hij wel zo verstandig heeft gedaan om in Leipzig een contract te tekenen. Dat met de gedachte dat de aanvaller speciaal koos voor Leipzig, vanwege trainer Nagelsmann.

Moet de 19-jarige spits dan toch maar bij Ajax blijven? "Ik weet dat Overmars daarmee bezig is", zei Ten Hag na de 3-1 zege op VVV-Venlo over het terughalen van Brobbey. "Maar ik weet echt niet of het mogelijk is om hem terug te kopen. Ik weet ook nog niet hoe Brobbey daar precies instaat. Hij is daar zelf nog niet heel uitgesproken over geweest. Maar dat snap ik ook wel. Hij heeft daar nog niet eens een wedstrijd gespeeld." 

Blijft Brobbey toch bij Ajax?

De kans dat Brobbey uiteindelijk toch deze zomer bij Ajax gaat blijven lijkt klein, gezien het feit dat hij bewust de keuze maakte om te vertrekken uit Amsterdam. De vraag is nu vooral wat hij zelf wil. Wordt in de komende weken ongetwijfeld vervolgd.

Luister naar wat Erik ten Hag er tijdens de persconferentie over te zeggen heeft. Vanaf minuut 3.30.

Studio Voetbal over Brobbey

Het mogelijk terugkopen van Brobbey is ook in Studio Voetbal onderwerp van gesprek dat presentator Sjoerd van Ramshorst aanstipt bij de vaste tafelgasten Pierre van Hooijdonk, Theo Janssen en Ibrahim Afellay 

"Misschien wil Ten Hag Brobbey over de streep trekken door dit te roepen. Lijkt alsof Brobbey toch twijfelt over Leipzig. Al begrijp ik dat niet. Hij zal er toch wel goed over hebben nagedacht vooraf?"

Ook interessant