'Ajax schrijft André Onana in voor de Champions League'

Doelman André Onana is door Ajax ingeschreven voor de Champions League, aldus De Telegraaf. Deze week maakten de Amsterdammers bekend dat de sluitpost voorlopig mee gaat trainen met Jong Ajax. Een terugkeer in Ajax 1 is echter niet uitgesloten.

Tot 4 november moet Onana zijn dopingschorsing uitzitten. Ajax heeft dan al vier Champions League-wedstrijden erop zitten: Sporting Portugal-uit, Besiktas-thuis, Borussia Dortmund-thuis én Borussia Dortmund-uit. Hoewel Ajax hem heeft ingeschreven, kan hij dus maar twee groepswedstrijden keepen in het miljardenbal.

Uiterlijk donderdag 00:00 uur moest Ajax de definitieve spelerslijst indienen bij de UEFA. Vorig jaar was Sébastien Haller niet speelgerechtigd in de Europa League, nu staat er wel een vinkje achter zijn naam voor de Champions League. Ook Remko Pasveer, Jay Gorter en Mohamed Daramy zijn ingeschreven.

Mocht Onana zijn aflopende contract tot medio 2022 verlengen bij Ajax, dan vergroot hij zijn kansen op een terugkeer in de hoofdmacht. Marc Overmars wilde hem afgelopen transferwindow verkopen, maar de doelman liet verschillende clubs links liggen.

Feyenoord-doelman vertrekt