Ajax-internationals komen uit voor hun land, een overzicht

Dinsdagavond stonden er drie Ajacieden in de basis bij Oranje voor de wedstrijd tegen Turkije. Steven Berghuis, Daley Blind en Davy Klaassen stonden allemaal aan de aftrap in de Johan Cruijff Arena. Laatstgenoemde scoorde al na 55 seconden de 1-0. Uiteindelijk werd het 6-1 voor Oranje en maakte Devyne Rensch zijn debuut, bekroond met een assist. Maar er waren nog meer Ajacieden die speelden in de WK-kwalificatie. Een overzicht van de internationals van Ajax.

Sébastien Haller

Sébastien Haller speelde vorige week al met Ivoorkust tegen Mozambique, die wedstrijd eindigde in een teleurstellende 0-0. Maandag ging het Haller en Ivoorkust beter af. Tegen concurrent Kameroen scoorde Haller beide doelpunten voor Ivoorkust. Dankzij de Ajacied won Ivoorkust met 2-1 en doet het dus goede zaken in de WK-kwalificatie in Afrika. In de 69e minuut werd Haller gewisseld.

Dušan Tadić

Met Servië reisde Dušan Tadić af naar Dublin voor de uitwedstrijd tegen Ierland. Servië vecht met Portugal om de eerste plek in poule A. Ierland wist pas 1 punt te pakken voorafgaand aan deze wedstrijd. In de eerste helft kwam Servië met 1-0 voor, maar de eindstand werd vlak voor tijd bepaald op 1-1 door een eigen doelpunt van Milenkovic. Tadić werd in de 83e minuut gewisseld.

Mohamed Daramy 

Denemarken walste over Israël heen. Mohamed Daramy mocht het laatse kwartier invallen in de met 5-0 gewonnen wedstrijd en staat daarmee nu op drie interlands. De Denen doen het uitstekend in de kwalificatie voor het WK, ze staan bovenaan in de poule, hebben alles gewonnen en hebben een doelsaldo van tweeëntwintig voor en nul tegen.

Ook interessant