Een overzicht van spelers die Van Gaal liet debuteren bij Oranje

Noa Lang en Mark Flekken zitten voor het eerst bij de selectie van het Nederlands Elftal. Het tweetal kan hun debuut maken tegen Letland (8 oktober) of tegen Gibraltar (11 oktober) in de Johan Cruijff Arena. Flekken en Lang zijn zeker niet de eerste spelers die hun debuut (kunnen) maken, want in het verleden liet bondscoach Louis van Gaal al 43 (!) spelers debuteren. Hier een overzicht van spelers die Van Gaal liet debuteren bij Oranje.

Van Gaal liet in aanloop naar het gemiste WK 2002 in Japan en Zuid-Korea veertien spelers debuteren in Oranje. Toen Van Gaal in augustus 2012 Bert van Marwijk opvolgde als bondscoach gunde hij nog eens 21 spelers een interlanddebuut. 

Tien van die 21 spelers maakten in 2012 voor het eerst hun opwachting in Oranje. Door de optredens van Joël Veltman en  Patrick van Aanholt kende 2013 elf debutanten onder leiding van Van Gaal. Daley Blind, Jonathan de Guzman, Ola John, Jasper Cillessen, Miquel Nelom, Jens Toornstra, Dwight Tiendalli, Paul Verhaegh en Memphis Depay gingen de verdedigers van toenmalig Vitesse en Ajax voor.

In de derde periode van Van Gaal liet de bondscoach alweer drie spelers debuteren. Devyne Rensch, Tyrell Malacia en Justin Bijlow zijn aan een illuster rijtje debutanten toegevoegd onder leiding van de bondscoach. In totaal liet Van Gaal 43 spelers een eerste opwachting maken, dat begon met Wilfred Bouma op 2 september 2000.

Alle debutanten onder bondscoach Louis van Gaal:

2000: Wilfred Bouma, Arnold Bruggink, Mark van Bommel, Mario Melshiot, Jan Vennegoor of Hesselink, Kevin Hofland, Patrick Paauwe, Fernando Ricksen

2001: Victor Sikora, Denny Landzaat, Ronald Waterreus, Niels Oude Kamphuis, Rafael van der Vaart, George Boateng

2012: Ricardo van Rhijn, Stefan de Vrij, Nick Viergever, Bruno Martins Indi, Adam Maher, Daryl Janmaat, Jordy Clasie, Ruben Schaken, Kenneth Vermeer, Marco van Ginkel

2013: Daley Blind, Ola John, Jonathan de Guzmán, Jasper Cillessen, Miquel Nelom, Jens Toornstra, Dwight Tiendalli, Paul Verhaegh, Memphis Depay, Joël Veltman, Patrick van Aanholt

2014: Quincy Promes, Jean-Paul Boëtius, Karim Rekik, Davy Klaassen, Terence Kongolo

2021: Justin Bijlow, Tyrell Malacia, Devyne Rensch

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl