PSV-uitblinker: ‘Natuurlijk wil ik elk duel vanaf het begin spelen’

Het leek er op dat Noni Madueke een vaste basisplaats had veroverd bij PSV, maar de last-minute deals met onder anderen Eran Zahavi en Mario Götze schopte dat in de war. De 18-jarige aanvaller mag desondanks niet klagen over zijn speeltijd in Eindhoven. “Dit seizoen is er geen wedstrijd van PSV geweest waarin ik niet gespeeld heb. Dan heb je als 18-jarige speler heel weinig te klagen,” stelt Madueke tegenover het ED.

Profvoetbal

“Maar natuurlijk wil je elke wedstrijd vanaf het begin spelen. Als je kijkt hoe snel alles na die wedstrijd in Den Bosch (red. debuut bij Jong PSV) is gegaan, dan ben ik vooral dankbaar,” vervolgt de Engelse jeugdinternational. “Ik maakte toen mijn eerste goal in het profvoetbal. Een mooi doelpunt op een geweldige avond.”

Madueke brak als aanvaller door en speelt vooral als buitenspeler. Een positie die niet past in het systeem van Roger Schmidt. Vandaar dat hij zich nu richt op de plekken in de aanval. “Ik was altijd een buitenspeler en onze coach en de assistenten hebben geprobeerd om me te helpen om nog effectiever te worden. Ik vind de mooiste positie nu een van de twee écht aanvallende plekken. Daar is de kans het grootst om goals te maken en assists te geven.”