Onze volgende tegenstander: dit moet je weten over Team USA

Nu Nederland zich heeft geplaatst voor de achtste finale van het WK tegen Qatar en de tegenstander ook bekend is wordt het tijd om het elftal van de Verenigde Staten, oftewel Team USA te analyseren.

Eerdere wedstrijden tussen Nederland en de Verenigde Staten

In het verleden speelden Nederland en de Verenigde Staten vijf keer tegen elkaar. Het laatste duel in 2015 ging met 3-4 verloren, maar de vier keer daarvoor was Oranje de sterkste partij. Dit zijn de uitslagen:

  • 1998: Nederland wint met 2-0 van Team USA;
  • 2002: Nederland wint weer met 2-0 tegen de Verenigde Staten;
  • 2004: Oranje wint met 1-0
  • 2004: Oranje wint met 2-1
  • 2015: Het Nederlands elftal verliest met 3-4.

Hoe doet Team USA het tot nu toe op het WK in Qatar?

Team USA werd tweede in groep B dankzij gelijke spelen tegen Wales (1-1) en Engeland (0-0) en de 0-1 zege tegen Iran. De doelpunten werden gemaakt door Timothy Weah (zoon van legende George Weah) en Cristian Pulisic (tegen Iran).

Welke spelers van de Verenigde Staten kennen we in Nederland?

De sterspeler van team USA is Christian Pulisic. In de selectie zijn echter ook drie spelers opgenomen met eredivisie-ervaring. Deze stellen we graag aan je voor.

Sergiño Dest - Ajax

Sergiño Dest heeft zowel de Nederlandse als de Amerikaanse nationaliteit. Hij doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde daar in het seizoen 2019-2020 in het eerste. Daarna kocht Barcelona de rechtervleugelverdediger voor 21 miljoen aan Barcelona dat hem voor de competitie 2022-2023 met optie tot koop verhuurde aan AC Milan.

Luca de La Torre - Heracles

Ook centrale middenvelder Luca de la Torre heeft in Nederland gevoetbald. In de zomer van 2020 kwam hij transfervrij over van FC Fulham naar Heracles. In 2 seizoenen kwam hij tot twee doelpunten en 3 beslissende assists. In de zomer van 2022 kocht Celta de Vigo hem voor twee miljoen euro. Dit werd nog geen succes, want tot nu toe kwam hij in slechts vijf wedstrijden in actie. Zijn totale speeltijd is daarbij 50 minuten.

Haji Wright - VV Venlo

In de zomer van 2019 nam VV Venlo de toen transfervrije centurmspits over van het tweede elftal van Schalke04. Na een jaar vertrok Wright weer transfervrij naar het Deense Sönderjyske dat hem na een verhuurpeiode deze zomer voor 1,88 miljoen euro verkocht aan Antalyaspor. Zijn periode bij VV Venlo was geen succes. Hij maakte snel de overstap van de beloften naar het eerste elftal, maar wist daar in 22 duels niet te scoren en slechts 1 beslissende voorzet te geven.

Ook bondscoach Greg Berhalter is erg bekend met het Nederlandse voettbal. Ttussen juli 1994 en juli 2000 speelde hij achtereenvolgens voor FC Zwolle, Sparta en Cambuur.

Zijn er geblesseerden aan de kant van Team USA?

Waar Nederland met 4 geblesseerden naar de achtste finales gaat is ook Team USA niet ongeschonden door de groepsfase gekomen. Het Amerikaanse kamp heeft de meeste zorgen over sterspeler Christian Pulisic. Hij liep in de laatste groepswedstrijd tegen Iran een bekkenkneuzing op. Hoewel hij zelf verwacht te kunnen spelen houdt men het hart vast. Als de sterspeler van Team USA was hij betrokken bij beide doelpuntten.

Ook collega-international Josh Sargent viel geblesseerd uit nadat hij verkeerd op de bal ging staan. Inmiddels zijn er in het ziekenhuis foto's gemaakt van zijn knie en enkel en is het onduidelijk of hij tegen Nederland in actie kan komen.

Daarnaast viel Weston McKennie uit met een bovenbeenblessure, maar deze schijnt niet ernstig te zijn.

Met deze info kan jij je optimaal voorbereiden voor de achtste finale...

Spelersvrouwen, WAGS' s van Team USA

Dat Amerika kan voetballen, heeft het land inmiddels wel bewezen, maar wie zijn de vrouwen achter deze WK-helden? Dit zijn de vrouwen en vriendinnen van het Amerikaanse voetbalelftal

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl