Dries Mertens kan transfervrij overstap maken naar andere Italiaanse topclub

Dries Mertens lijkt komende zomer transfervrij de overstap te gaan maken naar Internazionale. De contractonderhandelingen tussen de Belg en zijn huidige club Napoli zitten al even in het slop. De aanvaller kan flink cashen bij een directe concurrent van de Napolitanen. 

De sfeer bij Napoli is niet goed, zoals we hier beschreven, en dat treft ook Mertens. Voorzitter Aurelio De Laurentiis wil dat de 32-jarige aanvaller inlevert. Op dit moment verdient hij vier miljoen euro per jaar aan de Napolitaanse kust, waar hij graag zou willen blijven. De vraag is echter of dat nog steeds zo is nu de voorzitter dus zijn salaris wil verlagen in het mogelijke nieuwe contract. 

Salarisverhoging bij Inter
Internazionale zou gretig gebruik willen maken van de situatie en het salaris van de kleine Belg willen verhogen naar zes miljoen euro per jaar, zo meldt Het Laatste Nieuws. De interesse van de huidige nummer twee van de Serie A is daarnaast niet onlogisch, aangezien huidige trainer Antonio Conte drie jaar geleden ook al meerdere pogingen deed om Mertens naar Chelsea te halen. Ook nu bij Inter ziet de coach hem als de ideale pion rondom Romelu Lukaku.