ESPN-analisten twijfelen over smaakmaker Feyenoord: "Prachtige voetballer, maar kan hij dit volhouden"

Feyenoord versterkte zich onder andere met de Poolse spelverdeler Sebastian Szymanski. De Pool gooide hoge ogen in dienst van de Rotterdammers, maar toch zijn er twijfels over Szymanski: "Ik vind het een prachtige voetballer, maar kan hij dit een heel seizoen laten zien?", vraagt Marciano Vink zich hardop af in het programma Voetbalpraat op ESPN.

Szymanski wordt genoemd door analist Mario Been in zijn meest ideale opstelling: "Ik zou dan hem op 10 zetten en Dilrosun en Walemark op de flanken", zegt de voormalig Feyenoord-trainer, die vindt dat Jahanbakhsh en Idrissi niet het gewenste, constante niveau halen. Vink stelt dat Feyenoord qua intensiteit heeft ingeleverd ten opzichte van vorig seizoen: "Je hebt andere type spelers nu. Je had Til, die constant blijft gaan en daarachter Aursnes, die dat goed aanstuurde. Nu hebben ze een stuk creatievere spelers met Dilrosun en Szymanski", aldus de analist, die twijfelt of die laatstgenoemde zijn niveau een heel seizoen kan volhouden.

Been geeft zijn collega hierin bijval: "Per wedstrijd is het verschillend. Tegen Vitesse (2-5, winst) was het oké. Hij maakt een geweldige goal tegen Go Ahead (3-4, winst), maar daar tussenin zaten ook wedstrijden waarin je te weinig van hem zag", aldus Been. Vink concludeert dat het allemaal wat constanter mag: "Als club wil je een nummer 10 hebben waarvan je weet dat je met hem de komende wedstrijden kunt gaan spelen", aldus Vink.