Toon Gerbrands blij met loyale PSV-fans: "Vrienden leer je kennen in moeilijke tijden"

PSV-directeur Toon Gerbrands zei eerder dat de club dertig miljoen euro kon verliezen door de coronacrisis, maar inmiddels (en gelukkig) is dat beeld bijgesteld. "De schade lijkt voor ons minder groot te worden dan het slechtste scenario dat we eerder hebben gemeld", zegt Gerbrands tegenover het Eindhovens Dagblad.

Meerdere scenario's 

"Per maand kunnen de prognoses nog enorm veranderen, merken we. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te blijven." 

"Ik denk dat het goed is dat we twee maanden geleden de ontkenningsfase er meteen uit hebben gehaald. We hebben toen meerdere scenario's berekend en ook de slechtste prognose met de buitenwereld gedeeld. Gelukkig ziet het er nu naar uit dat deze geen werkelijkheid wordt."

Spelers hoeven volgens Gerbrands per definitie verkocht te worden om het financiële plaatje van PSV op orde te krijgen. 

Supporters

,,Onze supporters en sponsoren blijken nog loyaler en trouwer dan we al dachten”, vervolgt Gerbrands in het Eindhovens Dagblad. ,,Het aantal verkochte seizoenkaarten blijft ongeveer hetzelfde (rond de 27.500 stuks), dat is in deze tijd denk ik iets om heel trots op te zijn. Het blijft als een paal boven water staan dat onze supporters PSV massaal hebben gesteund. Datzelfde geldt voor de sponsoren, waarvan een aantal het moeilijk had en heeft. Vrienden leer je kennen in moeilijke tijden, zo is opnieuw gebleken.”